Hur står det egentligen till med dina målningar och konstobjekt? Har du på sista tiden verkligt noggrant granskat dem, och har de fått den kontinuerliga omvårdnad de behöver, så att inte tidens tand ohämmad kan bryta ned och ödelägga dem?

Tyvärr går många konstverks originalkvaliteter förlorade, eller blir förvanskade med tiden. Smuts- och dammlager höljer dem; färgskikt krackelerar och flagnar av; dukar, pannåer och andra underlag bryts ned, skadas och går sönder; okänsliga "lagningar" förvanskar och stör den konstnärliga balansen hos verken; vatten, sot och transportskador gör sitt till - ja listan kan göras lång!

Men, det finns goda möjligheter att återge slitna, skadade och misshandlade målningar och konstobjekt deras harmoni och balans samt att stoppa upp och förhindra en del av ödeläggelsen orsakad av tidens tand. Som målerikonservator arbetar jag med att konservera och restaurera såväl äldre klassiskt som modernt och samtida måleri på duk, pannå, skulptur och i byggnader. Jag kan hjälpa dig att återställa dina konstverk till ett skick som gör både det konstnärliga och kulturhistoriska värdet rättvisa, oavsett om det handlar om smärre åtgärder av sk. småskador, som bara tar några få timmar, eller de mer omfattande konserverings- och restaureringsuppdragen.

På denna webbsajt kan du läsa mer om min verksamhet och vilka tjänster jag erbjuder, samt lära dig mer om hur du tar hand om dina målningar på ett bra sätt.

Välkommen