Jag har alltid haft ett starkt konstintresse men det var inte förrän jag började läsa konsthistoria i Lund 1982 som jag på allvar började fundera på att bli konservator. Det var en av föreläsarna, Docent Bo Ossian Lindberg, som inspirerade mig att välja denna yrkesbana, något jag kommer att vara honom evigt tacksam för.

De följande åren varvade jag mina universitetsstudier i konstvetenskap och arkeologi med praktik och anställningar hos olika konservatorer i Skåne. 1987 var jag färdig i Lund och flyttade till Stockholm för en 6 månaders praktik på Moderna Museets konserveringsateljé.

Därefter åkte jag till Florens för att påbörja min konservatorsutbildning på Instituto per l'arte e il Restauro.

Efter jag tagit min examen där 1989, praktiserade jag på danska Nationalmuseets konserveringsateljé fram tills jag startade min egna verksamhet 1990.

Sedan dess har jag varit verksam i Lund och har även haft nöjet att med jämna mellanrum få agera handledare för elever och praktikanter från nästa generations konservatorer, vilket har varit väldigt givande.

Numera har jag även en anställd i ateljén vilket har gjort det möjligt för mig att genomföra större och mer omfattande uppdrag snabbare och effektivare.

 

Ateljéhunden Ludde och matte.
Min ateljé på Solgården.